Krachtmeting eGym

Waarom is een regelmatige krachtmeting op de eGym cirkel belangrijk?

Na elke 6 trainingen op de eGym is het tijd voor een krachtmeting, waarom is dat eigenlijk?

1. Voortgangsmeting:
De Egym-apparaten meten nauwkeurig je spierkracht tijdens elke training. Dit geeft je een objectieve meting van je vooruitgang.

2. Trainingsbelasting:
Op basis van de krachtmeting past Egym automatisch de trainingsbelasting aan, zodat je optimaal uitgedaagd wordt zonder over je grenzen te gaan.

3. Inzicht in spierprofiel:
De krachtmeting geeft je inzicht in de balans tussen verschillende spiergroepen. Dit helpt om gericht te werken aan eventuele ongelijkheden.

4. Motivatie en doelbepaling:
Door je krachtmetingen te volgen, kun je concrete doelen stellen en je vooruitgang bijhouden. Dit werkt motiverend om door te gaan.

5. Veiligheid:
De krachtmeting stelt Egym in staat om de intensiteit van je training veilig te houden, waardoor het risico op overbelasting of (nieuwe) blessures afneemt.

6. Efficiëntie:
Met de krachtmetingen kan Egym je trainingsprogramma optimaliseren voor maximale resultaten in de kortst mogelijke tijd.

In essentie biedt de krachtmeting bij Egym waardevolle data die het mogelijk maakt om je training te personaliseren, te motiveren en veiliger te maken. Dit draagt bij aan betere resultaten op een efficiënte en verantwoorde manier.

Geplaatst op: 30-5-2024

#Proefles